Patríte medzi živnostníkov, ktorí si uplatňujú paušálne výdavky? Vedeli ste, že svoje daňové priznanie typu B si môžete vyplniť online, rýchlo a jednoducho už za 15 minút? Pomôže vám s tým šikovná aplikácia Easyforms Mojedane.

 

 

Daňové priznanie typu B online

Aplikácia Easyforms Mojedane je určená živnostníkom a iným SZČO, ktorí v predošlom daňovom roku dosiahli príjem z podnikania či inej samostatnej zárobkovej činnosti a uplatňujú si tzv. paušálne výdavky, resp. výdavky percentom z príjmov. 

 

Takíto daňovníci majú povinnosť podať si daňové priznanie typu B.

 

     1. Je to rýchle

Mnohí z nás si s vypĺňaním daňového priznania spájajú predstavu, že ide o náročnú, zdĺhavú činnosť. Zatiaľ čo v niektorých prípadoch to naozaj môže byť pravda, dnes máte k dispozícii rôzne nástroje, ako si celý proces značne uľahčiť.


Easyforms Mojedane je jedným z nich.

 

Vyplníte svoje obchodné údaje, zadáte príjem z podnikania, výšku zdravotných a sociálnych odvodov a aplikácia vám už sama vyráta výšku paušálnych nákladov a prípadnú daňovú povinnosť. 

Hotovo máte naozaj do štvrťhodiny.

 

     2. Nerobíte žiadne výpočty

Ako sme už naznačili v predošlom bode, výpočet daňovej povinnosti je na ramenách aplikácie, nie vašich. To znamená, že nepotrebujete kalkulačku, znalosť postupov či rôzne komplikované vzorce na to, aby ste svoje slovenské daňové priznanie vyplnili správne.

 

Zadáte vstupy, dostanete výstup - jednoduchšie to už nemôže byť.

Jediné tri čísla, ktoré potrebujete pre výpočet daňovej povinnosti dodať, je výška vašich príjmov a výška uhradeného zdravotného a sociálneho poistenia. 

Ak sa rozhodnete uplatniť si daňové bonusy či nezdaniteľné časti, je potrebných o čosi viac údajov, aplikácia vás však vždy zrozumiteľne usmerní, ako sa k nim dostať. 

 

     3. Nepotrebujete poznať zákony

Pri prvom pohľade na známe zelené tlačivo slovenského daňového priznania typu B môže človek nadobudnúť dojem, že pre jeho pochopenie potrebuje mať tri vysoké školy. 

Niekoľko strán plných daňového a účtovníckeho žargónu dá zabrať každému. Ktoré sa týkajú vás? Ktoré kolonky potrebujete vyplniť a ktoré nie?

 

Nič z toho vás pri daňovom priznaní typu B online trápiť nemusí. Aplikácia už presne vie, čo kam zadať tak, aby ste tlačivo vyplnili správne a v súlade so zákonom o dani z príjmov.

 

Stačí vám vedieť, koľko ste zarobili za predmetný daňový rok a koľko ste uhradili na odvodoch, prípadne ktoré daňové bonusy a nezdaniteľné časti si chcete uplatniť.

Skúsený tím účtovníkov a programátorov sa stará o to, aby bola aplikácia vždy plne v súlade so slovenskou daňovou legislatívou.

 

     4. Dostanete hotové priznanie

Ako živnostník či SZČO máte povinnosť komunikovať s Finančnou správou elektronicky

Určite vás teda poteší, že aplikácia vám ponúkne možnosť vygenerovať si (resp. si nechať zaslať na e-mail) daňové priznanie vo formáte, ktorý potrebujete. Nemusíte nič prepisovať, konvertovať koncovky súborov ani nič podobné.

 

Priznanie jednoducho nahráte cez portál Finančnej správy, priložíte potrebné prílohy (o ktorých vás počas vypĺňania informujeme) a podpíšete kvalifikovaným elektronickým podpisom, alebo tzv. elektronickou značkou. 

 

Hotovo.
 

     5. Garantujeme vám najnižšiu cenu

Našli ste konkurenčnú aplikáciu, ktorá vám ponúka vyplnenie daňového priznania typu B s paušálnymi výdavkami online v rovnakom rozsahu, ale lacnejšie?

Informujte nás o tom a my vám radi cenu dorovnáme.

 

Kompletné podmienky akcie Záruka najnižšej ceny nájdete na tomto odkaze.

Ponuka sa vzťahuje na porovnanie cien webových on-line aplikácií neštátnych slovenských poskytovateľov.

 

Vyplňte si svoje daňové priznanie typu B rýchlo a jednoducho a ešte k tomu aj za najnižšiu cenu. Splňte si svoju povinnosť a minimálne do ďalšieho roka máte pokoj. 

Prvý krok urobte tu.

Prečítajte si tiež

Daňové priznanie - lehota podania
Daňové priznanie
Daňové priznanie - lehota podania

 Lehota a spôsob podania daňového priznania Daňové priznanie je potrebné podať ...

Marian Varga

17. január 2016

Zahraničné príjmy a dvojité zdanenie
Daňové priznanie
Zahraničné príjmy a dvojité zdanenie

Aktualizované: 7. januára 2021  Príjmy zo zdrojov v zahraničí a vylú...

Marian Varga

10. február 2016

Daňové priznanie typ A a B
Daňové priznanie
Daňové priznanie typ A a B

danove-prizanie Existujú dva typy tlačív na podanie daňového priznaniaZákladný rozdiel m...

Marian Varga

11. február 2016

Ako neplatiť daň z predaja nehnuteľnosti? Ukážeme vám, ako na to
Daňové priznanie
Ako neplatiť daň z predaja nehnuteľnosti? Ukážeme vám, ako na to

 Aktualizácia: 28. január 2021 Týka sa vás daň z predaja nehnuteľnosti, ak ste zdedi...

Milan Polician

14. február 2016

Šimon Briatka

V oblasti PR a komunikácie som začal pôsobiť ešte v roku 2014, počas vysokoškolského štúdia. Dnes pracujem na marketingovom oddelení  materskej spoločnosti tejto aplikácie - TJ-Legal, s.r.o.

Online daňové priznanie 2024 (za rok 2023)

Vyplňte si online daňové priznanie (typu A a typu B - s paušálnymi výdavkami) bez chyby za pár minút. Už viac ako 35 205 spokojných používateľov.

Vyplniť daňové priznanie online

Ak nájdete lacnejšiu aplikáciu, dorovnáme vám cenu

Využilo už viac než 35 205 spokojných užívateľov